Hvis du ikke aner hvordan du tar vare på håret, følg rådene til erfarne bloggere, frisører og hårelskere. Disse er helt enige i at den beste måten å forbedre tilstanden til håret på er håroljebehandling. Det er en vanlig hodebunnspleiemetode som kommer fra India. Bare ved å se på håret til hinduistiske kvinner vet vi at deres hårpleiemetoder må være av de aller beste.

Derfor er det ingen andre retningslinjer man må forholde seg til enn å begynne med håroljebehandling.

Hvor ofte bør man utføre håroljebehandling for at den skal virke?

Dessverre finnes det ikke et eneste riktig og lett svar på dette spørsmålet. Frekvensen på påføringene avhenger av tilstanden til håret ditt. Bleker eller farger du håret, eller hvis du ofte bruker hårføner, bør du utføre en håroljebehandling minst to ganger i uken; før hver sjamponering. På den andre siden, hvis håret ditt ikke direkte er skadet, er det nok å behandle det med olje annenhver uke. Men husk at du ikke må glemme en påføring.

Når du ikke vet hvilken hårolje du skal velge

Først av alt, ikke vær redd! Du er ikke den eneste som opplever denne typen problem. Mange kvinner vet ikke hvordan de skal gjøre det heller. Og det å velge riktig hårolje er absolutt svært viktig. Takket være påføring av riktige oljer vil tilstanden til hår og hodebunn definitivt bli bedre. På kosmetikkblogger kan du finne mange hint som vil hjelpe deg med å kjøpe håroljer. Det som er ekstremt essensielt er å huske å matche oljen med hårporøsiteten din: lav, medium eller høy. Her må du passe på innholdet av essensielle fettsyrer (EFA). Hvis du utfører håroljebehandling for første gang, anbefales det å prøve oljer som du allerede har hjemme, eller en blanding som er tilgjengelig i butikkene.

 

HUSK: Håroljebehandling gir ingen resultater hvis du bruker oljeprodukter som inneholder silikoner. Slike produkter virker, men bare overfladisk.

Tre dråper eller to teskjeer? Hvor mye olje bør påføres i håret?

Det varierer. Mengden olje må gå hånd i hånd med lengde, tykkelse, skadenivå og hårets porøsitet. Av største viktighet er også konsistensen til produktet, samt om det er lett å fjerne eller ikke. Faktisk skiller håroljebehandling seg fra vanlig hårpleie gjennom doseringen som brukes. Behandlingens mål er å gi umiddelbare resultater, og en større mengde olje gjør det mulig og til og med sikkert. Det interessante er at du må huske at en større mengde olje i håret påvirker tiden som kreves for å skylle den ut. Sjampoer, på sin side, inneholder SLS som dehydrerer håret og kan bidra til irritasjoner i hodebunnen. Resultater? Håroljebehandlingen har ikke gitt noe positivt resultat i det hele tatt.

Du har allerede kjøpt det beste produktet. Hva er håroljebehandling?

Det finnes mange måter å utføre håroljebehandling på. Trolig finner du den mest passende takket være prøving og feiling. Håroljebehandling kan gjøres enten før eller etter sjamponering av håret. Bland en porsjon olje med tre porsjoner av en balsam og la den være i fuktig hår i rundt en halvtime. Så vasker du håret. Og hva er måtene man kan påføre olje i behandlingen på? Her er de mest populære:

 • gni noen dråper olje inn i hårtuppene rett etter sjamponering
 • massere en olje inn i fuktig hår
 • blande noen dråper olje med en sjampo og vaske håret med den
 • tilsette en olje i en hårmaske eller balsam

Virker det eller ikke? Resultatene av håroljebehandling

Hva er det som indikerer at håroljen vi brukte har gjort nytten? Det er lett! Håret ser rett og slett bedre ut enn før behandlingen. Men hvis du ikke merker noen forbedring, bør du forandre oljen til en bedre en, som inneholder andre stoffer men fortsatt inneholder EFA. Sannsynligvis matchet du ikke oljen med behovene til håret ditt hvis du ikke så noen forbedring. La oss huske: behandle hår med høy porøsitet med flerumettede oljer, hår med lav porøsitet med mettede fettsyrer, og hår med medium porøsitet med enumettede oljer.

Kan du påføre en hårolje i hodebunnen? Hvordan gjør man det?

Selvsagt kan du det. Selvsagt er ikke alle håroljer like gode for hodebunnen. Men noen av dem kan påføres fritt. Det viktige er at du må ta noen forhåndsregler når du påfører oljen på hodet ditt. Følger du instruksjonene under vil du helt sikkert bare merke positive resultater. La oss begynne!

 1. Utfør allergitesten først. Gni en dråpe av en olje i huden bak øret og fortsett å observere stedet i 24 timer for å oppdage eventuelle irritasjoner som kan oppstå. Hvis huden ikke blir rød, sensitiv, klør eller hvis epidermis ikke flasser, kan du bruke oljen fritt. Denne typen test anbefales spesielt hvis du vil bruke indiske oljer.
 2. Vask hodet grundig. Talg, urenheter, flass og døde celler fra epidermis kan være igjen blant håret. For å øke farten på fjerningen, sprayer du hodebunnen med en fuktighetsgivende hårmist.
 3. Børst håret. Gjør det skånsomt for å unngå floker.
 4. Del håret inn i seksjoner og påfør noen få dråper olje direkte i hodebunnen. For å gjøre det nøyaktig bruker du en av følgende gjenstander: en pipett, en hårfargekost eller fingrene dine.
 5. Masser hodebunnen din. Takket være dette fordeler du oljen jevnt, forbedrer blodsirkulasjonen og slapper av. Men vær forsiktig så du ikke gjør at håret floker seg.
 6. Hvis du vil kan du ta på folie, et håndkle eller en varm lue. Dette vil gjøre at oljen virker bedre.
 7. La oljen være i håret i et par timer. Etterpå vasker du hodet med balsam og deretter en delikat sjampo.